(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Menu ja kuinka se tehtiinTänään olin luovalla tuulella ruuanlaitossa. "Varasin" itselleni ruuanlaittovuoron jo aamulla, mutta siinä vaiheessa ei ollut vielä aavistustakaan, mitä tekisin.
Kaapissa oli kikhernepurkki ja siitä se kaikki sitten lähti Tikkurilan mainosta mukaillen. Otin toisesta kaapista monitoimikoneen, sitten kulhoon säilöttyjä kikherneitä, sipulin pilkottuna, yrttiseosta, suolaa, yhden kananmunan ja annoin koneen käydä vähän aikaa - tosin vähäinen monitoimikonekäyttäjä minussa ei ensin huomannut laittaa terää paikalleen, mutta sai sen sitten raaka-aineita väistellen asetettua naks - ja totesin mössön vähän liian vetiseksi. No, korppujauhoja sekaan ja uudet pyöräytykset ja sitten oli seos valmista paistinpannulle. Muotoilin pihvit kostutetuin käsin (en hunajaisin huulin enkä sokeroiduin suin...) ja paistoin.

Sitten hain varastosta kolme porkkanaa, jotka kuorin ja edelleen kuorimaveistä käyttäen veistelin niistä kiharaisia lastuja rautapataan (öljyä vähän pohjalla). Kutsun tuota ruokaa nimellä ´porkkanatagliatelle´, sillä se todellakin muistuttaa kaimapastaansa. Hieman suolaa, paljon rakuunaa ja pata pienelle lämmölle ja kansi päälle.

Lisukkeeksi tein pienen salaatin punajuuresta, Aura-juuston nokareesta, muutamasta hasselpähkinästä (jotka murskasin lihanuijan sileällä päällä) ja öljynorosta. Toinenkin salaatti syntyi ja siihen tuli salaattia (kerä-), tomaattia ja tuoretta fenkolia ohuina siivuina.

Kun tuon kaiken olin tehnyt, totesin jotakin puuttuvan kuitenkin. No, niinpä otin kattilan, sinne pakastepinaattia ja hieman vettä ja sulatin pinaatin ja suurustin maito-vehnäjauhoseoksella. Vinkki: jauhot sekoittuvat maitoon tosi hyvin, kun laitat suuruksen kannelliseen rasiaan ja sitten sheikkaat sitä jonkin aikaa.

Sellainen oli Laurilan päivällinen tänään. Maitopurkin vajausasteesta johtuen korkkasimme valkoviinipullon ja joimme ruuan kanssa lasilliset viiniä. Se sallittaneen näin sunnuntaina, Marianpäivänä ja ennen kaikkea Pentinpäivänä - onnea!

1 kommentti:

  1. Niin sitä taas on tehty Laurilassa arjesta taidetta. Ihana Marjatta! <3

    VastaaPoista