(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Fidel ja minä


Eilen leivoin Stinas brödejä eli viipalepikkuleipiä ja pestorullia. Miehellä oli päivän puuhana perinteinen mämmi. Imellytystä, sekoitusta, imellytystä jnejne, neljä tuntia paistamista eli koko päivähän siinä meni.

Eilen sain kevään ensimmäiset leskenlehdet. Kököttävät nyt maailman-ehkä-pienimmässä-kahvikupissa keittiön ikkunalla. Ovat suloisia. Ihan eri asia on se, että joku tuo ne leskenlehdet kuin se, että itse ne kävisi poimimassa.

Bloggaaminen on suosittua meidän iäkkäämpien keskuudessa. Kuulin, että Fidel Castrokin on innokas kirjoittaja...

7 kommenttia:

 1. Voi että, mitä ihania valmisteluja pääsiäistä odotellen. Mämmin tekemisen muistan omasta mummolastani ja siitä on todella pitkä pitkä aika.
  Leskenlehdet kukkii, keltaiset kasvot aina aurinkoon auki. Söpöjä ovat.
  Bloggaaminen on niin kivaa, siinä on upeaa se, että ikääntynyt väestö on tämän harrastuksen löytänyt. Niin, mitä teinkään ennen blogin kirjoittamista?!?

  VastaaPoista
 2. anja: Lapsuudenkodissa mämmi ostettiin kaupasta, mutta aika monena vuonna ollaan nyt itse tehty ja onnistuttu. Helppoa kuin heinänteko!
  Minuakin patistettiin blogin pitämiseen jo ajat sitten, mutta vasta kaksi vuotta sitten innostuin toden teolla. Nyt bloggaavat äiti ja poika! :)

  VastaaPoista
 3. Wau, olettepa te olleet ahkeria pääsiäisen valmistelijoita!
  Täälläkin toista vuotta bloggaileva jo vähn yli 50:n. Tämä on tosi kivaa, ja saisi menemään vaikka kaikki illat jos niikseen tulee.
  Jatkakaamme siis tätä mukavaa harrastusta =)
  -päivi-

  VastaaPoista
 4. Elämän Helmiä: No, vähän kerrassaan on valmisteltu. Puolet lapsista on tulossa pääsiäiseksi kotiin, joten herkuille on useampi syöjä.
  Blogiasi on kiva käydä kurkkimassa...

  VastaaPoista
 5. Olisipa mahtava tehdä perinteistä mämmiä! Osaisitko sinä (tai mies) vinkata hyvää reseptiä?

  Juuri puhuin tänään ystävän kanssa, että ei olla nähty vielä tässä kaupungissa leskenlehtiä. Mielelläni ottaisin niitä pieneen lasiin tuohon pöydälle, papereiden keskelle, kevään väriksi. Ja tuotuna, ilman muuta -- onnentyttö olet, kun sellaisia olet saanut.

  VastaaPoista
 6. Mirva: Meillä on tehty mämmiä ihan mallaspussin (Rantasen mämmi- ja leipämaltaita 1 kg / Laihian Mallas Oy)kyljestä löytyvällä reseptillä. Hyvä resepti! -
  Tiedän olevani onnentyttö, mutta tuntuu mukavalta, kun joku muukin huomaa sen...

  VastaaPoista
 7. Satunnainen seikkailija sai ihan sattumalta vastauksen mieltään askarruttaneeseen kysymykseen: eli ostamaan vaan maltaita, niin reseptikin löytyy. Ja hyvä, kun tiesit kehua ohjetta, niin uskaltaa kokeilla.

  VastaaPoista