(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kokkaamista


Sain illalla kokkausvuoron ja onneksi aloitin hyvissä ajoin, sillä aikaa kului yllättävän paljon... Ensin puolitin kaksi paprikaa kummallekin ja otin siemenet ja muut roippeet puolikkaiden sisältä pois. Sitten silppusin ison sipulin, laitoin paistinpannuun vähän rypsiöljyä ja sipulisilpun hautumaan. Katselin jääkaapista inspistä ja niinpä lusikoin punaista pestoa muutaman lusikallisen pannulle ja ripottelin luomukasvisliemijauhetta vielä mukaan. Kastike hautui, mutta ei siinä ollenkaan kaikki - hetken kuluttua laitoin ohrahelmiä pannulle, paljon vettä ja annoin ohrahelmien kypsyä siinä.
Tässä välissä tein pienen pullataikinan, josta leivoin saman tien pellillisen vaniljakierteitä. Taikinalevylle vähän voilastuja, sitten sokeria, johon lisäsin aitoa vaniljasokeria. Pullat liinan alle kohoamaan ja takaisin kastikkeen pariin.
Aina välillä hämmensin kastikepannua ja sitten pilkoin joukkoon pienet tomaatit, jotka tulivat pakkasöiden pelossa sisälle. (Jotkut olivat vielä vihreitä, mutta eivät käsittääkseni kateudesta.) Kastike alkoi olla valmista, kurkistin maustekaappiin ja löysin paahdettua sipulia purkillisen - sitäkin pari lusikallista mukaan. - Ja kastike paprikoiden sisälle täytteeksi, vähän parmesaania päälle ja vuoka odottamaan, kunhan pullat oli paistettu.
Paprikat kypsyivät meheviksi Kotikadun aikana. Pikaisen salaatin ehdin tehdä vielä ennen ohjelman alkamista. Ruoka oli tosi hyvää ja maistui punaviinin kanssa taivaalliselta. Hyvä minä!

1 kommentti: