(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Äitienpäivänä

Kuva: Pentti Öhman

Tänään vietetään äitienpäivää ja minä olen ylpeä äiti. Äidiksi tosin minua auttoi tulemaan elämäni suurin rakkaus, joten kiitos tsiljoonasti!
Olen ollut äiti 48 vuotta. Tämä matematiikkahan perustuu äitityövuosiin, jossa lapset lasketaan erikseen. Olen ollut 25 vuotta esikoisen äiti ja 23 vuotta kuopuksen äiti - sehän on yhteensä 48... Ei kulu kuin muutama vuosi ja äitityövuodet ylittävät jo oman ikäni!

Tasavallan presidentti muistaa ansioituneita äitejä aina näin toukokuun toisena sunnuntaina ja myöntää heille kunniamerkin. Minä otan nyt vallan omiin käsiini ja myönnän jokaiselle äidille kunniamerkin ikään, säätyyn ja lapsilukuun katsomatta. Jokainen on sen ansainnut valvomalla, itkemällä, huolehtimalla, kulkemalla yhdeksän kuukautta tenderi edellä, synnyttämällä suurella tai vielä suuremmalla kivulla ja elämällä äidin elämää.

1 kommentti:

  1. Olipa äitityövuosi hauska oivallus! Laskin omani ja sain tulokseksi 69 vuotta (3 aikuista lasta), ja sitä lukua ajatellen tunnenkin itseni oikein äitiystyönsankariksi. Otan myöntämäsi kunniamerkin ilolla vastaan ja toivotan oikein hyvää äitienpäivää sinullekin kultaisin lehvin, äitikolleega!

    VastaaPoista