Eilen oli kesän ensimmäisen raparperipiirakan aika. Kävin hakemassa kasvimaan reunalta muutaman raparperinvarren (ja muistin elävästi sen teeveekokkitädin, joka käytti suvereenisti sanaa `rapalperi´...) ja tulin sisälle googlaamaan reseptejä. Tämän löysin (Kaksplussan keskustelupalstalta) ja sen totesimme niin hyväksi, että olisin tosi itsekäs, jos pitäisin ohjeen itselläni!
Pehmeä, helppo ja nopea raparperipiirakka
2 munaa
2 dl sokeria vatkataan kevyesti
lisätään 1½ dl juoksevaa rasvaa (sulaa margariinia tai terveellisempää öljyä)
lisätään 1 dl hedelmämehua, esim. omenaa
3 dl vehnäjauhoja+ 2 tl vaniljasokeria + 2 tl leivinjauhoa sekoitetaan keskenään ja lisätään
seos voideltuun piirakkavuokaan ja päälle raparperisilppu/ marjat
uunissa 30min 200 asteessa
jäähdyttyä pinnalle voi siivilöidä tomusokeria
..............................
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti