(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

maanantai 18. toukokuuta 2009

ErkinpäivänäTasan viisikymmentä vuotta sitten sain nimen Vuokko Marjatta. Alunperin oli sovittu, että Toholammin kirkkoherra Niilo M. Mattila tulee minut kastamaan, mutta hän olikin sitten lupautunut johonkin muuhun tilaisuuteen muuhun pitäjään ja voimakasluonteinen isäni ei sitä oikein sulattanut ja hän soitti naapuriseurakunnan papille, Juhani Päätalolle ja sai hänet Lestijärveltä tulemaan kastepapiksi.

Kummeina olivat Olavi ja Lempi Koskela ja Lempin sylissä olen tuossa
kuvassa. Leena ja Väinö Kaunisto ovat myös kummejani, mutta he eivät olleet paikalla tuolloin.

Vanhojen asioiden muistelu sai aikaan sen, että luin vauvakirjaani illalla. Ote: Syntyessäni oli minulla paljon hiuksia. Ne olivat aivan mustia. Sitten ne alkoivat kasvaa, eivätkä lähteneet ollenkaan pois. Parturissa kävin ensimmäisen kerran 7 kk ikäisenä, kun otsatukkaani täytyi lyhentää. (Viiperin kampaamo)

Mitä muuta Erkinpäivänä - no, meillä kotona aina sanottiin, että silloin tehdään ensimmäiset vastat. Saa nähdä, miten nyt käy - ainakin koivuntuoksua saadaan oksista saunaan tänä iltana...

2 kommenttia:

  1. Kampaajani kertoi viime viikolla jostain 8 kk:n ikäisestä asiakkaastaan, joka oli käynyt otsatukkaansa leikkauttamassa. Oltiin ihan ällistyneitä sellaisesta hiusten kasvusta, muttei näköjään ole ihan ainutlaatuinen tapaus!

    VastaaPoista
  2. Muistelen, että sain sitten käydä monta vuotta ilmaiseksi ko. kampaamossa, kun olin ollut Sinikan nuorin asiakas...

    VastaaPoista