(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Historiasunnuntai


Tästä päivästä on kulunut suuri osa työhuoneeni Lundiarivistön inventoimiseen. Kaikenlaista tarpeetonta ja myös tarpeellista on kulkenut käsien läpi. Mies on kunnostautunut vanhojen valokuvien skannaamisessa ja olen vienyt hänelle aina vaan lisää kuvia työstettäväksi.
Jos on suhteellisen hyvin säilytystilaa kaikelle sälälle niin silloin tulee säästettyä olennaisen lisäksi myös epä-. Nyt haluan säilyttää lasten piirroksia, kirjoituksia, omia lehtijuttuja, pientilaan liittyviä historiallisia papereita (lohkomistodistus, sähkösopimus, talon lopputarkastuksen asiakirja) ja muuta, jolla on omassa historiassa tärkeä merkitys. Roskapussiin ei joutunut poistettavista paljoakaan, jotakin paperisilppuriin, jotakin saunan pesään ja eniten kuitenkin kirpputorille.

Mielenkiintoisimpia lehtileikkeitä oli joskus 1998 paikkeilla talteen repäisty aikauslehden sivu, jossa on Titanicin matkustajien nimiluettelo - siis pelastuneet ja hukkuneet. Niin että meiltä löytyy seKIN dokumentti, joskaan ei ihan alkuperäisenä.

Tänään isäni täyttää 85 vuotta. (Joku sanoo varmaankin, että täyttäisi. Minä sanon kuitenkin, että täyttää. ) Onnenvilkutus sinne tuonilmoisiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti