(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

perjantai 2. heinäkuuta 2010

Matkailua

Takana on kaksi hektistä päivää. Eilen lähdettiin aamulla ajelemaan kohti Tamperetta ja siellä oli ensimmäisenä kohteena Ikea. Jo muista ikeoista tuttua formaattia, mutta silti oli mukava etsiskellä kaikenlaista kotiin. Kuopuksen kanssa meillä oli treffit ja käytiin sitten syömässä ja kahvilla ja kolmisin ajettiin Kuninkaankadun residenssiin, mistä meille vanhemmille oli tilattu majoitus yhdeksi yöksi. Illalla vielä olin kuopuksen kanssa shoppailemassa vähän siellä sun täällä kaupungilla.
Tänään aamulla kasattiin varasänky taas pussiin odottamaan; aamupalan ja esikoisen hyvästelyn jälkeen ajeltiin kohti Vanhan kirjallisuuden päiviä. (Ennen ollaan käyty Vammalassa, nyt nimi oli sitten Sastamala.) Menomatkalla katsastettiin Nokian Penkola ja sieltähän lähti yhtä sun toista nansoa mukaan...
Vanhan kirjallisuuden päivillä oli kuuma ja paljon kirjoja. Isot olkakassit ja selkäreput pitäisi ehdottomasti kieltää tuollaisilla ruuhkajuhlilla! (Myös sisäinen W.C. Fieldsini pääsi hieman esille ja kieltäisin myös pikkulapset aikuisten kirjatapahtumista...)
Avajaisten viimeisen puheenvuoron käyttänyttä Pasi Heikuraa olisi kuunnellut pitempäänkin. Hänen alunperin miettimänsä essee ´Runous ja minä´ olisi kestänyt vain kolme sekuntia ja hänen oli pitänyt kehitellä uusi aihe. Siinä sitten sivuttiin Sammot ja Joukahaiset, Eila Torvelat ja Paula Koivuniemet - ja yleisöllä oli hauskaa.

Päiväämme kuului myös kiertelyä parilla kirpparilla, kahvittelua, kävelyä kauniissa kaupunkimiljöössä (Dublin oli edelleen samalla paikalla!) ja illan päätteksi suuntasimme auton kuonon kohti omaa kotia. Nyt sauna on jo lämpiämässä ja pari kaljaa kylmenemässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti