(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Markkinoilla ja muualla


Meillä meni puolet perheestä eilen markkinoille ja puolet kappelille hautauspuuhiin. Markkinoilta meille kotiutui muutama kesäkurpitsa, tilliä, persiljaa, chili, pari amppelitomaattia ja kynteliä - osa pääsi ruukkuihin, osa yrttimaahan. Markkinoilla oli ollut paljon väkeä, vaikka oli lakkiais- ja päättäjäispäivä.
Töistä ehdin kuitenkin jo hyvissä ajoin kotiin. Päiväkahvit juotiin sinisen varjon alla. Päivälliseksi tein kokeellisen kasvissosekeiton: kattilaan porkkanoita palasteltuna, purjoa pätkinä, kasvisliemijauhetta+vettä, sekaan hieman lipstikkasilppua pakasteesta ja kannen alle hautumaan. Sillä aikaa lähdin korin kanssa pihalle ja poimin koriin vuohenputkia, ruohosipulia, poimulehtiä ja yhden oksan oreganoa. Ne sitten huuhtelin ja lisäsin kattilaan. Keitto kiehahteli reilun tunnin ja sitten hurautin sauvasekoittimella suhteellisen hienoksi ja heitin joukkoon paketin verran voimakasta Koskenlaskijaa. Ja oli valmista ja oli hyvää ja sitä tuli reilut kolme litraa, joten pakastettavaksikin riitti.
Sunnuntai alkoi raitayöpaitailukävelyllä postilaatikolle ja lehden hakemisella. Kivalta tuntui taas sekin korkkaus tälle kesälle...

Jk. Jälkikasvun keikka oli mennyt hyvin. Olemme ylpeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti