Ruuanlaitosta olen pitänyt aina - tai siis sen jälkeen, kun opin jotakin tekemään ja lähipiirissä on kyllä muistissa tosipaksu pizzapohja ja pesäpallosämpylät... Harjoittelemalla kuitenkin olen oppinut ihan kelpo kokkaajaksi.
Vuoden verran on pikkuperheemme ruokavalio koostunut kaikesta muusta paitsi lihasta. Kasviksia käytetään tosi paljon ja varsinkin näin kesäisin niiden hintakin alkaa jo olla kohtuullinen. Kasvisruokien tekeminen maksimoi luovuutta, kun niitä aika harvoin tehdään mitään valmiiden reseptien mukaan. (Ja ihmettelin, kun yleensäkin joku kyselee, millaisilla resepteillä salaatteja voisi tehdä... Salaatteja? Resepteillä? Hei haloo!)
Hellepäivinä maistuu salaatti ja Laurilan pihapöydän eilisiltaisessa salaatissa oli
- varhaiskaalta
- purjosipulia
- lehtisalaattia
- punasipulia
- tomaattia
- fenkolia
- fetajuustoa + aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- vihreitä oliiveja
- pinjansiemeniä
- tuoretta basilikaa
Salaatin kanssa herkuteltiin leivällä, jonka mies oli leiponut Hans Välimäen ohjeen mukaan. Kyse ei ollut mistään pikaleivästä, kun taikinan tekemisestä uunilämpimäisiin kului pitkästi yli kaksi tuntia...
sunnuntai 28. kesäkuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti