(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

maanantai 23. elokuuta 2010

Hyvä ruoka, hyvempi mieli(Kirsikkatomaatit ymmärsivät lopulta, että nyt on elokuu ja alkoivat punastua. Maistuivat ja maistuvat tosi hyviltä...)

Tänään oli vuorossa taas humputtelupäivä, johon saatiin naamioitua ihanpakollistamenoa, kun vietiin muutama kassi ja laatikko kirpparille. Syy: Eilen siivosin liinavaatekaapin ja pari muuta kaappia ja tein siellä inventaariota.
Kirpparilta mies löysi itselleen viisi waltaria kympillä ja minä sitten ostin kangaspaloja, yhden lusikan, pari teepurkkia, tuohusjalan, keittiöpyyhkeen, raastinraudan uusiokäyttöön lyhdyksi, tapettirullan jämät pöytätableteiksi. Miten ennen olikaan yksitoikkoista ostosten tekeminen, kun ei ollut kirpputorimaailmaa...

Nyt illalla innostuin taas kerran kokkaamaan kunnolla. Paloittelin Helena-emännältä saamani kukkakaalin vuokaan, tein siihen juustokastikkeen ja maustoin kastikkeen tuoreella basilikalla ja currylla ja annoin paistoksen olla tunnin verran uunissa. Sitten pilkoin oman maan kesäkurpitsaa palasiksi, lisäsin purjosilppua ja nektariinipaloja - siitä tuli oiva salaatti. Vielä paistoin halloumiviipaleita pannulla ja paistamisen aikana ripottelin kuumalle pannulle öljyvoin sekaan ruiskorppujauhoja. Ja kaikki oli tosi hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti