(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

keskiviikko 11. elokuuta 2010

Kuopiossa

Eilinen päivä vietettiin Kuopiossa. Ihan muuten vaan, mutta pääsyynä oli valokuvanäyttelyssä käyminen. Kyseessä ei sitten ollutkaan mikätahansanäyttely, vaan kuuluisan Henri Cartier-Bressonin näyttely. Monta huonetta täynnä mustavalkoisia kuvia, joissa jokaisessa oli oma tarinansa ja jotka olivat hyvin vaikuttavia. VB-valokuvakeskus Kuopiossa on tullut tutuksi jo aikaisemmin, kun kuusi vuotta sitten kävimme katsomassa siellä Che Guevara -näyttelyn. Tunnelmallinen puutalo, jossa valokuvaaja Viktor Barsokevitsch on asunut ja tehnyt töitä. - Kävimme myös Barson kellarissa katsomassa talon isännän kuvia ja siirryimme täysin erilaiseen maailmaan. Siinä missä Cartier-Bressonin kuvat olivat hetken ja tilanteen kuvia, olivat Barsokevitschin kuvat tarkasti mietittyjä lavastesessioita - itse asiassa stailismia jo silloin ennen kuin sana oli puhkikulutettu...
Kuopiossa tietysti myös kolusimme kirppareita ja vähän shoppailtiin. Puutarjotin oli pakko ostaa, kun siinä oli syntymävuoteni... Ihailimme vanhoja taloja ja arkkitehtuuria.

Antoisa päivä, josta riittää muisteltavaa talven pimeinä iltoina. Silloin, kun kynttilänvalossa istumme olohuoneen pöydän ääressä, voimme vaikka kohottaa maljan valokuvaustaiteelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti