Lipstikkakeitto (4-6 annosta)
O,5 l lipstikanlehtiä
12 dl kasvislientä (kana-)
2,5 rkl vehnäjauhoja
1 sipuli
2 rkl voita
1 dl kermaa
(suolaa)
1. Hienonna sipuli ja kuullota voissa kattilassa.
2. Lisää vehnäjauhot ja kasvisliemi. Sekoita tasaiseksi.
3. Silppua lipstikan lehdet liemeen. Kypsennä miedolla lämmöllä
10 minuuttia.
4. Lisää lopuksi kerma, soseuta keitto ja tarkista, tarvitaanko suolaa.
Ohje Helsingin Sanomat kesäkeittiö 2007 -vihkosesta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiitos! Lipstikka näyttää kasvavan jo hyvää vauhtia. Kohta pääsen kokeilemaan.
VastaaPoistaLaittoi hetkeks miettimään, kun kaks vuotta sitten Leena on kommentoinut... En kuitenkaan minä silloin. :)
VastaaPoistaEdellisen kirjoitti Leena P.
VastaaPoista:) Eka Leena on Leena T.
VastaaPoista