tiistai 24. toukokuuta 2011
Itsekin olen maalta...
Kokkailuja keittiössä -sarjassa tapahtui eilen. Ensin innostuin leipomaan sämpylöitä, joihin käytin porkkanaraastetta ja kuivattua rakuunaa mausteeksi. Sitten jotenkin ne sämpylät huusivat keittoa seurakseen... (En mennyt avaamaan olutpulloa, kun ymmärsin huudon koskevan ihan oikeanlaista keittoa.) Ei muuta kuin sateen raikastamalle yrttimaalle ja lipstikan keruuseen. Lipstikkakeitto avaa kesän takuuvarmasti! - Samalla yrttimaareissulla nyhdin muutaman raparperivarren ja niistä tein raparperipaistosta, jota syötiin jälkiruoaksi sulaneen vaniljajäätelön kera.
Illalla katsottiin iki-ihana Gourmet Club, joka lumoaa kerta toisensa jälkeen. Juonenkäänteet on jo tuttuja, mutta visuaalinen paketti loistavilla näyttelijöillä varustettuna on joka kerta yhtä upea.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kuulostaa ihanalta! Onko lipstikkaa haastavaa vai helppoa kasvattaa pihalla? Tykkään hirveästi sen tuoksusta ja mausta...
VastaaPoistaLipstikka kasvaa rehottaa hyvin vähällä hoitamisella, kun sitä kerran meidänkin yrttimaalla on... Suosittelen kokeilemaan, niin voit unohtaa natriumglutamaattipitoiset liemikuutiot kokkailusta!
VastaaPoistaJeh! Liperi on ykkösmauste, mutta itse saan olla tosi tarkkana sen keruussa - vaikka olin lapsesta saakka sitä kerännyt, iski yhdessä UV-valon kanssa reaktio, joka teki 2. asteen palorakkulat ympäri kehoa. Käsivarressa vieläkin muistot niistä...
VastaaPoistaNykyisin menee läpi puuuvilla- ja kumikäsineidenkin puolessa tunnissa ja saan kutinaihottuman sormiin. Varovasti siis keräilen...