(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

maanantai 24. toukokuuta 2010

Kannattaa kokeilla!



Eilen oli kesän ensimmäisen raparperipiirakan aika. Kävin hakemassa kasvimaan reunalta muutaman raparperinvarren (ja muistin elävästi sen teeveekokkitädin, joka käytti suvereenisti sanaa `rapalperi´...) ja tulin sisälle googlaamaan reseptejä. Tämän löysin (Kaksplussan keskustelupalstalta) ja sen totesimme niin hyväksi, että olisin tosi itsekäs, jos pitäisin ohjeen itselläni!


Pehmeä, helppo ja nopea raparperipiirakka


2 munaa
2 dl sokeria vatkataan kevyesti
lisätään 1½ dl juoksevaa rasvaa (sulaa margariinia tai terveellisempää öljyä)
lisätään 1 dl hedelmämehua, esim. omenaa
3 dl vehnäjauhoja+ 2 tl vaniljasokeria + 2 tl leivinjauhoa sekoitetaan keskenään ja lisätään

seos voideltuun piirakkavuokaan ja päälle raparperisilppu/ marjat
uunissa 30min 200 asteessa

jäähdyttyä pinnalle voi siivilöidä tomusokeria

..............................


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti