(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

perjantai 30. lokakuuta 2009

Autolla-junalla-kävellen


Eilen ajeltiin Tampereelle esikoisen luo kylään. Tuotiin mukanamme pienpuusepänliikkeen uusin konstruktio eli hyllykkö levysoittimelle ja vinyyleille.
Tänä aamuna sitten herättiin hyvissä ajoin ja kahdeksan junalla matkattiin Helsinkiin. Mies meni katsastamaan Picasso-näyttelyn, josta on unelmoinut koko tämän vuoden ja joka oli kuulemma ollut elämys, joka vaivaa pitkään.
Menomatkalla junaliikenne takkusi ja konduktöörin ilmoitettua myöhästymisestä alkoivat kännykät välittää tuota tietoa eteenpäin. Tuntui siltä, että kaikkien elämä meni ihan pieleen sen reilun puolen tunnin takia... Onneksi me olimme taas kerran liikkeellä ilman aikataulua, joten tyydyimme vain hymähtelemään ja ehkä vähän naureskelemaan vahingoniloinen kare suupielessä...

Minun Helsinki-päiväni oli nostalginen. Ykkösen ratikalla ajelin Kruunuhaan tuttuja tienoita ja muistelin aikoja reilu kolmekymmentä vuotta sitten. Hakaniemen halli on joka reissun ehdoton must - myös tällä kertaa.
Tulomatka junalla sujui hyvin, tosin väkeä oli juna pullollaan.
(Ai niin, mitä se kävely - no, askelmittarissa on nyt luku 14643, joten on tälle päivälle riittänyt sitäkin...)

Illaksi on luvassa leffailta. "Lars ja se ainoa oikea" + sipsejä + karkkia + limsaa ja erittäin hyvää seuraa kahdessa polvessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti