(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

maanantai 19. lokakuuta 2009

Maanantain mietteitä


Tämän aamun suurin uutinen ihan mutu-tasolla oli ja on tietysti se, että maa on valkoinen! Kyseessä ei suinkaan ole maahan satanut manna vaan lumen ja rännän tapainen aine, jota satelee yhä edelleen.

Eilen mietiskelin kaikenlaista ja muistelin omaa lapsuuttani, jolloin oli pitkät ja lämpimät kesät ja kunnon talvet. Meidän perheessä kotikotona oli liikaa lapsia, jos keskimääräistä lapsilukua silloin 60-luvulla ajatellaan. Meitä olisi pitänyt olla 2,3 ja meitä oli se kolme. Eipähän taidettu muutenkaan olla keskimääräinen perhe. Auto ja omakotitalo oli, mutta ei koiraa eikä kesämökkiä. Kissa aina joskus kuului muonavahvuuteen, kunnes karkasi takaisin vanhaan kotiinsa tai poistui muuten muille metsästysmaille. - Onnellisuutta kuitenkin keskimääräistä enemmän, luulen.

Ei tilanne paljoa ole muuttunut. Nyt 2000-luvulla on keskimääräinen lapsiluku 1,7 ja meillä on kaksi. Auto ja omakotitalo on, ei taaskaan koiraa. Kesämökki on, mutta omalla pihalla. Onnellisuutta keskimääräistä enemmän, ehdottomasti.

1 kommentti:

  1. Tähän sopii mielestäni eilen postissa tulleesta Kodin Pellervosta löytämäni toivotus:

    Onni olkoon osanasi elämäsi retkellä,
    hyvä miesi rinnallasi vihkimisen hetkellä!

    VastaaPoista