(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

lauantai 19. joulukuuta 2009

Lauantaina ennen joulua

Laatikkoillan lopputulos näyttää oikein hyvältä. Keittiössä ja koko talossa leijaillut tuoksu oli huumaavan herkullinen... Tänä iltana (alkuperäissuunnitelmasta poiketen) on tuuvinki-ilta, johon kuuluu lasillinen punaviiniä siinä valmistelun lomassa. Kokkailu voisi muuten olla aika mielenkiintoista viiniä välillä siemaillen; ehkä uusia reseptivariaatioita syntyisi kuin sieniä tuhkasta. (Tuo oli ihan oma sanavääntö, mutta perustuu aiheena miehen lukemaan kirjaan Arvin kieliopas.)

Aion junailla tänään lähikaupunkiin (Jyväskylä). Joulupukin asioita on toimitettavana jonkin verran. Luulen kyllä, että maailman taloudellinen notkahdus näkyy myös listan pituudessa...

Tänään onnenkyyhky lentelee lähelle, kun pitkäaikainen aviomies on syntymäpäiväsankari. Onnea, Pentti! Virtuaalihali vielä niiden oikeiden lisäksi!

2 kommenttia:

 1. Ihania nuo laatikot.
  Uskon sen olevan aivan ihanaa, kun juuri tehtynä tuoksuvat.

  Teetkö rosollin itse, vai tehdäätkö teillä edes sitä? Mulle rosolli on varmaan se IHANIN asia joulussa. Siis mä tykkään eniten rosollista ja sen kanssa ihan perusjouluruuista, mutta eniten rosolli. Se on ihanaa! Heh, kukakohan on hurahtanut kasviksiin. ;) Teenkin tänä vuonna ison annoksen rosollia, TAAS! Tehdään varmaan taas tuo 5l kattila täyteen. Siitä annetaankin toki muille, mutta kyl suurinosa jää meille. Mut hei, rosolli on terveellistä, eiks ni. :)

  VastaaPoista
 2. Rosollia taidetaan tänä vuonna tehdä jonkinlainen satsi ja aineksina punajuuri, porkkana, omena, suolakurkku ja sipuli. (Kylmästä perunasta en pidä.)
  Joulupöytään tulee niin paljon kaikenlaista, että rosolli taitaa olla meillä ihan sivuroolissa...

  VastaaPoista