(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Linnut

Eilen bongasin radiosta hykerryttävän uutisen: Muuttolinnut odottelevat suotuisia ilmoja Suomen eteläpuolella. - Ajatelkaa, miltä se ihan oikeasti näyttää, kun tsiljoona lintua on odottamassa vieri vieressä sitä, että Joku antaa lähtöluvan... Siitähän muuten Hitchcock olisi saanut hyvän idean elokuvaan ´Muuttolinnut´!

Ruuanlaitto oli eilen taas inspiroivaa puuhaa. Kuorin porkkanoita ja palastelin niitä jonkinlaisiksi isoiksi tikuiksi, laitoin uunivuokaan ja porkkanoiden päälle suolaa, paljon rakuunaa ja reilusti hunajaa / leikkasin kesäkurpitsasta isoja nappeja ja levitin ne leikkuulaudalle, lisäsin suolaa ja annoin kavereiden itkeä jonkin aikaa ja pyyhin itkut pois, paistoin napit pannulla voissa ja sitten ripottelin pannulle puolihuolimattomasti seesaminsiemeniä ja yrttisuolaa / sekoitin raejuustoon (halvimpaan ja parhaimpaan = Xtra) paljon pippuria.
Jälkiruoka oli vielä luku sinänsä: Jääkaapista löytyi purkki kookoskermaa ja rahkaa. Sekoitin ne ja lisäsin mukaan säilykepersikoita ja muscovadosokeria ja surruuttelin sauvasekoittimella koko seoksen sileäksi. Ja oli hyvää! En suosittele kookosallergisille enkä tarleenoille.

1 kommentti:

  1. mikä ihana uutinen, toivottavasti säät tulevat suotuisiksi, jotta pääsevät pian meidän iloksemme tänne.

    VastaaPoista