(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

maanantai 17. tammikuuta 2011

Käänteissynttärit


Meillä käytiin joulun jälkeen hauskaa keskustelua ja ideointia, kuinka vuodessa voisi olla paljon enemmän juhlia. Nuoriso lanseerasi käsitteen käänteissynttärit, kun sitä voisi ainakin jotkut viettää - oikea synttäripäivä olisi 11.12. ja käänteissynttäri 12.11. Ihan vaan esimerkkinä! Neljäsosasynttärit oli myös yksi vaihtoehto. Hyvä on, vietän tänään 3/4-synttäriä! Ja tämä oli sitten ihan elävästä elämästä, tästä todellisuudesta...

Ideointi on aina hauskaa. Olen saanut syntyä perheeseen, jossa ideoitiin. Olen saanut luotua perheen, jossa ideoidaan. Mitä sitä voisi enempää toivoakaan...

4 kommenttia:

 1. Olen joskus eksynyt lukemaan blogiasi, ja käyn aina muistaessani vilkaisemassa kirjoituksiasi. Kirjoitat tosi kivasti! Jäin miettimään käänteissynttäreitä - nimittäin milloin minulla olisi käänteissynttärit, jos oikea syntymäpäivä on 17.4? :)

  terveisin Taru

  VastaaPoista
 2. Koska tälläkin lukijalla on sama ongelma kuin Taru L:llä niin sovellan seuraavaa kaavaa asiassa: 17.4. = 4.17. ja koska 17 on yli 12 niin lasketaan numerot yhteen eli 1+7 = 8 eli vastaus 4.8.
  Itselläni on luvut 19.12. joten 12.19. ei onnistu ja laskutoimitus tuo tulokseksi 12.10.
  Mutta jos nämä eivät tuo mieleistä päivää niin silloin kannattaa harkita 1/4 1/2 3/4...synttäreitä niin johan sieltä saa paremmin sopivan ajankohdan ja pääsee juhlimaan neljä kertaa vuodessa hyvästä syystä ;)

  VastaaPoista
 3. Taru: Kiva, että käyt lukemassa vanhan opettajan tekstejä!
  Tässähän tulee juuri tämä 17.4.-dilemma vastaan ja oma ratkaisuni olisi: 17.4. synttäreiden käänteissynttäripäivän pitäisi olla 4.17. ja 17 on vuosi+5 kk, joten käänteissynttäripäivä voisi olla 4.5.

  Anonyymi: Kiitos tuosta teoriasta! Kallistun kuitenkin ehkä tuohon ylläolevaan ratkaisuun...

  VastaaPoista
 4. Hyvä ajatus käänteissynttärit, mutta mulla vasta lokakuussa sitten, pidän ne oikeat ensteks kesäkuussa ;D

  VastaaPoista