(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

perjantai 4. syyskuuta 2009

Lehdestä lainattua

Tiistaina luin Kotimaasta Jyväskylän Kirkkopäiväkatsausta sillä aikaa, kun odottelin piano-oppilasta tunnille. Johanna Korhosen haastattelu oli niin mielenkiintoinen, että kirjoitin siitä itselleni muutaman otteen vanhan laulumonisteen taakse. (JK:n teksti kursiivilla.)
- "Kirkossa ollaan sitä mieltä" - en pidä kirkkopassiivin käytöstä. Luottamushenkilökaudellani törmäsin usein samaan kirkkopassiiviin, tosin se ilmeni seurakuntapassiivina. Hyvin harvoin mielipiteisiin ja kannanottoihin löytyi personoitu ilmaisija. Puhutaan, kerrotaan, valitetaan, valitettiin, puhuttiin, kerrottiin että sitä ja tätä ja minä nyt vaan tuon tällaista viestiä seurakunnasta. Ja vilpitöntä ilmettä päälle.
- "Kirkossa on kuitenkin ihmeen paljon ihmisiä, jotka saavat elämänsisältöä pohtimalla muiden ihmisten seksielämää. Kirkolliskokous voisi perustaa työryhmän, joka miettisi, miten näille ihmisille saadaan muuta elämänsisältöä." Riemullinen ja rohkea kannanotto, joka on sarkastisuudessaan aivan verraton. Lukiessani nauroin hyväntahtoisesti...

Johanna Korhonen on paitsi hyvä toimittaja ja melkein-Lapin-Kansan-päätoimittaja myös erittäin hyvä laulaja ja puolet Vox Silentii- lauluyhtyeestä. Kuopion valtakunnallisilla kirkkomusiikkijuhlilla kesäkuussa 2006 minulla oli suuri ilo olla myöhäisillan konsertissa, jossa Vox Silentii esitti varhaiskeskiajan ja keskiajan kristillistä musiikkia, rukouslaulua. Kokemus puolenyön paikkeilla oli niin hieno, että ostin seuraavana päivänä levyn, jolla on pyhimysnaisten lauluja keskiajalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti