(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

keskiviikko 5. elokuuta 2009

Lähes librismiä

Kuva: Tarleena Öhman

Tänään heräsin kahdeksalta aitassa ja päätin nousta saman tien kahvinkeittoon, kun edellisestä kahvimukista oli kulunut jo pitkästi aikaa. Aamupalalla luin kirjaa (Ulla-Maija Paavilainen:Äkkilähtö) ja sitten hain postit, joita luin pitkään. Lounaalla luin kirjan loppuun. No, ei huolta - keittiön pöydällä on neljä kirjaa vielä odottamassa, vierashuoneen (= partasiipan työhuone) yöpöydällä yksi jättiläisteos melkein tuhannella sivulla varustettuna, lehtikorissa lukemattomia lehtiä, kirjahyllyt pursuamaisillaan... Lukemisen armolahjaa saa käyttää ihan mielin määrin.

Opin nelivuotiaana lukemaan ja siitä asti olen lukenut aina. Riihimäen Leunon hoitamassa Toholammin kunnankirjastossa oli neljän kirjan lainausoikeus aina kerrallaan ja muistan kysyneeni, voisinko lainata enemmän. Leuno lupasi, isä-Erkin torvisoittajakavereita kun oli.

Loppukevennykset kuuluvat asiaan. Siltä ei tämäkään blogi välty tänään. Ote eräästä aikakauslehdestä: "Tietokoneen hän sai jokunen vuosi sitten yllätyslahjaksi jo edesmenneeltä puolisoltaan." :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti