(Keski-ikäisen naisen mahdollisimman-epäitsekästä-elämää siinä vaiheessa, kun on aikaa omille ajatuksille ja asioille.)

perjantai 21. elokuuta 2009

Slow foodia


Eilen isossa kaupassa oli paprikat ja parsakaalit hyvässä tarjouksessa ja niitähän meille sitten ostettiin. Tein päivälliseksi täytettyjä paprikoita. Ensin kuullotin pannulla suuren sipulin rypsiöljyssä, sitten lisäsin tumman soijarouheen samaan sakkiin ja sillä aikaa laitoin parsakaalin kiehumaan omaan kattilaansa. Valmiin sipuli-soijarouheen maustoin Kikkomanilla ja jääkaapista löytyneellä tuorejuuston lopulla ja hieman pehmenneen parsakaalin naputtelin isolla veitsellä pieniksi haituviksi ja sekoitin sen tuohon seokseen. Laitoin vielä vähän parsakaalin keitinlientä sekaan , jotta koostumus oli sopiva.
Paprikat olin jo halkaissut ja poistanut siemenet ja muut höytyvät sisältä ja latonut paprikan puolikkaat vuokaan. Nyt sitten vaan lusikoin täyteseoksen puolikkaisiin ja ripottelin hieman juustoraastetta päälle ja kas, uuniin kaikki kuusi capsicumin puolikasta! (En minäkään tiennyt, että paprikan nimi on capsicum, mutta nyt tiedän - kiitos wikipedian.)
Uunissa olivat jonkin aikaa asteiden vaihdellessa kahdensadan molemmin puolin.
Ja lopputulos (sanallisesti, koska ei tullut kuvattua) oli miehen mieleen. Laatusanoja suorastaan vilisi ja ne olivat kaikki positiivisia luonteeltaan. Itse kaipasin lisää makua. Mutta varmasti tehdään toistekin.

2 kommenttia:

  1. Kuvasi ovat aivan upeita!
    Olen etsiskellyt juuri kuviesi henkisiä elämän iloa ja väriä ilmentäviä canvas-tauluja olohuoneeseemme. Pistäisitkö bisneksen pystyyn?

    VastaaPoista
  2. En ehkä ihan bisnestä ole ajatellut, mutta jos jotkut kuvat erityisesti miellyttävät, saisit niistä teettää teille tauluja... Palataan asiaan.
    Ja kiitos kehuista! Kuvaaminen on tämän vuoden uusi juttu...

    VastaaPoista